Вторник, 23.04.2024, 15:58
Приветствую Вас Гость | RSS

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Леонардл, atimo, Gutsulyak  
Форум » Клуб путешествий » Ще не вмерла Україна » Внимание! Новые правила обмена паспортов (Нові вимоги щодо дійсності проїзних документів при в’їзді до)
Внимание! Новые правила обмена паспортов
litceteraДата: Четверг, 02.01.2014, 20:58 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 1363
Статус: Оффлайн
Нові вимоги щодо дійсності проїзних документів при в’їзді до країн ЄС

Шановні громадяни України!

26 червня 2013 року Радою ЄС були схвалені технічні зміни до Кодексу Шенгенських кордонів, які набрали чинності 19 липня ц.р., за виключенням окремих положень.

Зазначені зміни, серед іншого, доповнюють статтю 5 Кодексу положеннями, які передбачають нові вимоги щодо дійсності проїзних документів при в’їзді до країн ЄС громадян третіх держав, а саме: «проїзний документ повинен бути виданий не раніше, ніж протягом останніх 10 років».

Водночас, прикордонні служби більшості держав-членів ЄС при виїзді за межі ЄС пропускатимуть громадян третіх держав, які користуються паспортними документами з продовженим терміном дії, проте попереджатимуть про неможливість повторного в’їзду за такими документами.

Разом з тим, відповідно до ст.4 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється на період до десяти років з можливістю продовження на такий самий термін.

З метою уникнення ускладнень для громадян України під час подорожей країнами ЄС рекомендуємо подавати до відповідної консульської установи України у ФРН пакет документів для оформлення нового паспорта, а не продовження терміну його дії.

Консульський відділ Посольства України у ФРН
 
Форум » Клуб путешествий » Ще не вмерла Україна » Внимание! Новые правила обмена паспортов (Нові вимоги щодо дійсності проїзних документів при в’їзді до)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: